Verlanglijstjes
Door: Hermien
Blijf op de hoogte en volg Hermien
23 November 2025 | Nederland, Dronten
Lieve lezers,
De Sint is weer in het land en ook zie je alweer allerlei kerstspullen in de winkels. De tijd gaat snel, zelfs als je een pensionado bent. De eerste hulpvragen voor de kerstperiode zijn al binnen. Dit is een periode waar kansarme kinderen, families en ouderen extra aandacht krijgen in de vorm van kadootjes. Echter wel een groot verschil met onze situatie. Het gaat hier altijd om praktische basisbehoeften zoals kleding en voedsel. Maar natuurlijk ook wel met iets lekkers.
En daarom moet ik wel weer bij jullie aankloppen want hulp is noodzakelijk om de HHH-rekening te ondersteunen om dit alles te kunnen doen.
Bloemendhal
Ik wil starten met de Bloemendhal kinderen in Colombo. Inmiddels zijn het 45 kinderen uit de sloppen die regelmatig een goede maaltijd krijgen. Dit wordt betaald door HHH. In het voorjaar heb ik deze groep kinderen ontmoet en was ik in de gelegenheid om bij een paar families op bezoek te gaan. Dan weet je weer dat hulp echt nodig is.
In overleg met Maureen en Jenny Bennit, (Jenny is diegene die de leiding heeft samen met haar man John) hebben we plannen gemaakt om voor ieder kind een kerstmaaltijd te verzorgen. Daarnaast willen we de ouders een voucher geven om te besteden bij de lokale supermarkt (Food-City). Het mooie is dat ouders zelf kunnen kopen wat zij nodig hebben. We rekenen op ongeveer 40 gezinnen. Voor de Bloemendhal kinderen en hun ouders zijn hiervoor de kosten ongeveer € 400.
Elderly Home
Rohini Ramyalatha, Majoor (Salvation Army) van het Elderly Home in Colombo, belde mij en vroeg of we weer een bijdrage konden leveren voor de viering van het kerstfeest. Kerstkado’s worden dit jaar verzorgd door de Ambassade van de Emiraten, maar voor het kerstdiner is nog financiële hulp nodig. Op dit moment verblijven er 47 bewoners en dan zijn er natuurlijk ook de verzorgers die gezellig mee eten. Kosten bedragen ongeveer € 500.
Arme Gezinnen
Vorig jaar hebben we 20 gezinnen een voedselpakket kunnen geven. Hier gaat het ook weer om echt arme gezinnen die in de sloppenwijken woonachtig zijn. Vorig jaar koste ieder pakket € 25. Ook dit kost € 500.
Pro-Vision Asia
Van Krupa Paulson, zij werkt voor ‘Pro-Vision Asia (PVA)’, in Bangalore (India) hebben we ook een verlanglijstje voor de kerstperiode ontvangen. Toen wij daar woonden, heb ik verschillende jaren bij PVA als vrijwilligster mogen werken op Mitra Special School, een onderdeel van PVA. Kinderen met een (meervoudige) beperking krijgen de gelegenheid om naar school te gaan. Ook hier gaat het om kinderen uit kansarme families. Zonder PVA kunnen zij beslist niet naar school. Het mooie gevolg is dat ouders kunnen werken als hun kind met een beperking naar school gaat.
Krupa vertelde dat het financieel niet zo goed gaat en dat ze dus extra hulp nodig hebben. De overheid geeft, helaas, geen financiële ondersteuning voor deze geweldige organisatie. Als je meer wilt weten, kijk dan even op hun website:
Het verlanglijstje is tamelijk groot. Ik noem een paar dingen, op een foto kun je het hele lijstje zien. Op dit moment gaan er 40 kinderen naar deze school. Ieder kado kost2000 INR (Indian Rupee),omgerekend ongeveer € 19, dus totaal hiervoor is €800 nodig. Deze kado’s zijn voor ieder kind verschillend, afhankelijk van de beperking (fysiek of mentaal). Het gaat om rustgevend speelgoed en les/trainingsmateriaal wat de kinderen in hun vakantie kunnen gebruiken.
Regelmatig organiseert PVA een Play-Group in een lokaal park (Coles Park) voor kinderen uit die omgeving met een beperking. Ik ben daar ook verschillende keren geweest. Er komen ca 50 kinderen. De kosten voor een kadootje zijn500 INR, omgerekend ongeveer € 5. Opgeteld is dat € 250.
Meer van de Wish List durf ik er eigenlijk niet bij te schrijven; de foto zegt voldoende.
Yuvalok Foundation
En dan hebben we nog de school voor kansarme kinderen uit de sloppen van Bangalore, van de YuvaLok Foundation. Deze non-profitorganisatie investeert sinds 1993 in de toekomst van kansarme kinderen in de sloppen van Bangalore en op het platteland van Chamarajnagar (200km ten zuiden van Bangalore).
‘YuvaLok’ biedt onderwijs, voeding en gezondheidszorg aan inmiddels 2000 kinderen ongeacht hun afkomst of religie. Onderwijs en gezonde voeding vormen de succesformule om te voorkomen dat de kinderen voor hun dagelijks eten moeten werken of bedelen en niet naar school kunnen. Yuvalok Foundation is afhankelijk van fondsen en giften. Voor meer informatie zie www.yuvalok.org.
Ook hier wordt natuurlijk kerst gevierd en wij konden daar ook een keer bij zijn. Indrukwekkend! Donaties voor deze organisatie zijn ook super welkom!!
Ik vraag wel erg veel, maar iedere bijdrage is natuurlijk super welkom!
Binnenkort probeer ik ook weer via ons plaatselijke krantje ‘Flevo Post’ donateurs te krijgen. Het leuke is dat veel mensen daarop reageren, vaak mensen die ik niet eens ken. Dat hoop ik natuurlijk ook weer voor dit jaar. Zelf doen we natuurlijk ook mee!
En………..WE HEBBEN NOG STEEDS GEEN STRIJKSTOK
Giften super welkom op:
NL 46 INGB 0008 9724 68 tnv H.J.Hoogeveen ovv Kerstgift
(Hoogeveen is mijn meisjesnaam)
Lieve groetjes,
Hermien
23 November 2025 - 15:22
Sanne:
Lieve Hermien,
Wat mooi dat je dit werk nog steeds doet en al deze contacten onderhoudt! Wat een mooie kerst acties weer! Hopelijk wordt er weer veel (extra) gegeven, zodat al deze mensen wat extra's krijgen! Veel zegen in je werk!
Liefs Sanne