Samen kunnen we meer doen. - Reisverslag uit Dronten, Nederland van Hermien Linden - WaarBenJij.nu Samen kunnen we meer doen. - Reisverslag uit Dronten, Nederland van Hermien Linden - WaarBenJij.nu

Samen kunnen we meer doen.

Door: Hermien

Blijf op de hoogte en volg Hermien

26 Juli 2025 | Nederland, Dronten

Hallo allemaal,

Inmiddels zijn we al weer ruim 2 maanden verder na mijn laatste blog. De heftige emoties die ik opgedaan heb in Colombo liggen weer achter mij. Dik is inderdaad nog even weer terug gegaan om zijn laatste werkzaamheden ter plekke af te ronden.

Wat ik nog helemaal niet vermeld heb, is dat ik op 23 maart in de Nederlands Gereformeerde Kerk in Dronten iets mocht vertellen over mijn foundation en over de periode dat we in het buitenland woonden. Tijdens de kindernevendienst heb ik bij de kinderen een PowerPoint presentatie gegeven over hoe kinderen leven in de sloppenwijken. Zoals altijd waren ze weer muisstil……

Aan het einde van de kerkdienst kreeg ik de microfoon aangereikt voor een presentatie voor de gemeente. Aansluitend zou er dan een mogelijkheid zijn om mijn werk financieel te ondersteunen.

Dat is heel bijzonder gelukt!!!!! Er werd €1500 op de rekening gestort van

“Hermiens Helping Hands”, een geweldig mooi bedrag waar we weer veel mee kunnen doen!! Via het kerkblad heb ik een bedankje geschreven. Dat is wel het minste wat je kan doen!

In mijn vorige blog melde ik dat ik ook weer iets zou schrijven over “ProVisionAsia”. Dit is een organisatie in Bangalore (India)die zich richt op mensen met een beperking, zowel lichamelijk als verstandelijk, waar ik 4 jaar als vrijwilliger heb mogen werken. Het gaat om mensen die in armoede leven en die bijvoorbeeld nooit zelf een rolstoel zouden kunnen kopen. De rolstoelen komen uit de VS via “Joni and Friends”.

Joni Eareckson Tada is haar volledige naam. Maar wie is ze ook weer?

Ze is wereldwijd beroemd als spreker, schrijver, presentator en als oprichter en directeur van de Stichting “Joni and Friends”, een NGO (een organisatie, onafhankelijk van een overheid, die zich richt op een maatschappelijk doel), in dit geval voor mensen met een lichamelijke beperking. Joni zelf is sinds haar 17e tot haar schouders verlamd. Ze dook op een mooie zomerdag in 1967 in ondiep water, brak haar nek en belandde in het ziekenhuis.

“Joni and Friends” streeft naar een wereld waar iedereen met een beperking hoop en waardigheid kan vinden.

Zo startte zij oa “Wheels for the World”. Gebruikte rolstoelen worden gecontroleerd en benodigde onderdelen worden vervangen zodat ze weer opnieuw gebruikt kunnen worden door mensen in ontwikkelingslanden. Toen we in Bangalore woonden, 2011-2015, zijn we op bezoek geweest in de gevangenis van Bangalore waar deze rolstoelen door gedetineerden opnieuw gebruiksklaar worden gemaakt. Dat was natuurlijk een heel bijzonder bezoek!

Zo was ik erbij toen Mohammed zijn allereerste rolstoel kreeg.Verschillende keren heb ik meegedaan met de TCS World 10 K, een sportief evenement waarbij 10km gerend wordt in wedstrijdverband. Speciaal voor mensen met een beperking is er een kleiner traject van 4 km uitgezet, waarbij ik Mohammed, die net zijn rolstoel had gekregen, mocht duwen. Wat een plezier had hij!!! Prachtig om zijn glunderde gezichtje te zien!

Ineens veranderde zijn wereldje door de rolstoel die hij gekregen heeft van ProVisionAsia.

“Mithra Special School” is een onderdeel van PVA, even afgekort van ProVisionAsia. Op deze school komen kinderen met een lichamelijk en/of een verstandelijke beperking. Ook hier weer komen de kinderen uit kansarme gezinnen (sloppenwijken). Op deze school heb ik verschillende jaren als vrijwilliger gewerkt. Een geweldige ervaring voor mij, want ik had nog nooit met kinderen die een beperking hebben gewerkt.

Voor verschillende mensen is dit misschien wel oud nieuws, voor mensen die mij nog niet zo lang volgen is dit ook leuk om te weten, denk ik.

PVA krijgt helaas, geen ondersteuning van de overheid, dus zij moeten het hebben van donaties.

Mithra Special School is op 16 juni weer gestart na de zomerstop. Op 30 mei hebben we dankzij de vele giften 2300 euro kunnen overmaken. Ik heb altijd nog contact met Krupa (leidinggevend) en zij stuurde foto’s van schooltassen en schoenen die er voor de kinderen gekocht zijn. Ook hebben de kinderen een tasje gekregen met allerlei schoolspullen.

Heel graag wil ik alle donateurs bedanken die dit allemaal mogelijk maken. Ook de mensen die geld hebben gegeven speciaal voor de Bloemendahl kids in Colombo. Tijdens mijn bezoek aan Colombo heb ik hier uitgebreid over geschreven. Gelukkig kunnen de kinderen wat vaker een warme maaltijd krijgen bij Pastor John en zijn vrouw Jenny.

We hebben 750 euro kunnen overmaken oa voor maaltijden voor deze kinderen en sommige van de ouders.

Zo nu en dan ontvangen we donaties van mensen die ik niet ken. Dat ervaar ik als heel bijzonder en deze mensen wil ik dan ook heel hartelijk bedanken!!

Super bedankt voor jullie donaties.

Help mee om dit werk te kunnen doen! Samen kunnen we meer mensen helpen en we hebben nog steeds geen strijkstok!

Giften super welkom: NL 46 INGB 0008 9724 68 t.n.v. H.J.Hoogeveen onder vermelding van HHH.

Liefs, Hermien

• 27 Juli 2025 - 08:51

Dorina:

Het blijft noodzakelijk dat deze hulp gegeven wordt. Heel fijn dat je nog steeds vol passie dit doet!

• 27 Juli 2025 - 17:48

Hiekje Hofstra :

Weer een mooi, helder verslag Hermien. Fijn dat het lukt met ook nog extra sponsering.

• 01 Augustus 2025 - 12:57

Klaas Boeve:

Hoi Hermien, fijn dat je (samen met Dik) deze taak HHH oppakt en er mee door gaat. Mooi om te lezen dat je in de kerk zo'n goede respons had. 'Zoals altijd waren ze weer muisstil……'. De zaadjes zijn terechtgekomen.

Verslag uit: Nederland, Dronten

Hermien weer terug in Nederland

Inmiddels is Dik dus met pensioen en wonen we sinds april 2019 weer in Nederland. Ik ga door met het sponsoren van de projecten in Bangalore en Colombo.

01 Februari 2026

Nieuw jaar, oude problemen

23 December 2025

Het leed is nog lang niet geleden

06 December 2025

Over cycloon Ditwah

23 November 2025

Verlanglijstjes

14 Oktober 2025

Wie niet werkt, zal ook niet eten.

26 Juli 2025

Samen kunnen we meer doen.

18 Mei 2025

Aandacht voor Kerst

23 Augustus 2024

Laatste nieuwtjes van HHH

17 April 2024

Money, money, money. It’s a rich men’s world

25 Januari 2024

Kerstperiode en Jaaroverzicht 2023 van HHH

02 December 2023

Its the most wonderful time of the year.....

12 November 2023

Van Zweden tot Sri Lanka

27 Juni 2023

BANGALORE HEEFT ONS NODIG

13 April 2023

Inflatie treft vooral de minder bedeelden.

13 Februari 2022

Maslov

18 November 2021

Over 5 weken is het alweer Kerst

30 Augustus 2021

VOEDSELHULP SRI-LANKA

21 Juni 2021

Wie niet werkt zal ook niet eten

05 Mei 2021

'MOEDELOOS'

05 Juli 2020

Voedselpakketten

16 Juni 2020

De gevolgen van het Corona virus

20 Februari 2020

"Een druppel"

03 December 2019

"Kleine verschilletjes"

29 September 2019

Even wennen

08 April 2019

"Weer even uit mijn comfort-zone"

21 Maart 2019

Samenvatting Uitgaven HHH 2018

17 December 2018

Kerstgift voor Yuvalok

08 November 2018

"Parel van de Indische Oceaan"

01 November 2018

Kerstaktie voor Yuvalok

10 Oktober 2018

"Ondergedompeld in een andere wereld"

14 September 2018

"Hermiens Helping Hands" bestaat 10 jaar!!

30 Augustus 2018

'Sawadi ka" of "Hallo" in het Thai.

21 Mei 2018

Laatste dagen Lima

29 Januari 2018

Wonen in Lima

28 December 2017

"Het grote leed van kinderen".

13 December 2017

Veranderingen

30 September 2017

"Even stil gezet"

03 Augustus 2017

"Een bijzondere ontmoeting in Colombo"

20 Juli 2017

BIZAR

28 Juni 2017

"Wil je met me trouwen?"

02 Mei 2017

"Even weer naar Nederland"

20 April 2017

OLIEBOLLEN en een NIEUW PLAN

11 September 2016

'Een nieuwe uitdaging'.

13 Juli 2016

Getoeter, chaos en stank. Dat is Bangalore!

24 Juni 2016

Hectische tijden

23 Mei 2016

Grote overstromingen in Sri Lanka.

28 April 2016

NOG 17 DAGEN TE GAAN..........

08 April 2016

'WORLD TCS 10K' en 'proVISIONASIA'

24 Maart 2016

Oma, hoeveel nachtjes slapen nog.........

19 Januari 2016

Siam-Care

14 Augustus 2015

Een nieuw avontuur
Hermien

Na enkele jaren Sri Lanka, India, Peru en Thailand zijn we, sinds 2019, weer terug in Nederland vanwege onze pensionering. Dat wil niet zeggen dat ik ook met mijn HHH met pensioen ben, integendeel. Nog steeds heb ik goede contacten met twee organisaties in India, Yuvalok (organisatie voor sloppenwijk kinderen) en ProVision Asia (organisatie voor mensen met een beperking) waar ik als vrijwilliger actief was. Waar mogelijk ondersteunen we deze organisaties in Bangalore nog steeds met onze donaties van HHH. Daarnaast heb ik nog verschillende contacten in Colombo (Sri Lanka). Door middel van deze contacten kunnen we nog steeds financiële hulp bieden aan mensen die het hard nodig hebben. Tijdens de Covid pandemie werd/wordt deze groep mensen extra hard geraakt. Onze hulp is ontzettend nodig en ik hoop dat jullie mij willen blijven steunen via HHH. Ik houd jullie op de hoogte en zou dat ook graag doen middels presentaties op (basis) scholen over het leven van sloppenwijk kinderen. Nodig mij uit en ik kom direct! Hartelijke groet, Hermien

Actief sinds 03 Okt. 2008