Samenvatting Uitgaven HHH 2018
Door: Hermien
Blijf op de hoogte en volg Hermien
10 Januari 2019 | Thailand, Bangkok
Langzaam verdwijnen alle kerstbomen en andere kerstdecoraties; het gewone leven is weer begonnen!
Wij hebben de avond voor Kerst, de avonddienst bezocht van ECB (Evangelical Church of Bangkok). Het is mooi om wereldwijd mee te maken dat we herdenken dat Jezus is geboren. Het thema van de dienst was “Jesus is the Light of the World”. Ik geloof dat dat werkelijk zo is: de wereld waarin we leven is donker en het lijkt wel of er steeds meer ongerechtigheid komt! We hebben het “Licht van de Wereld” nodig!
In de landen waar we gewoond hebben en nog wonen, zie ik veel onrecht. Door het werken bij “Nightlight” in Bangkok heb ik jonge vrouwen ontmoet die slachtoffer waren van trafficking. Indrukwekkend als je de verhalen hoort……
In Lima, Colombo en in Bangalore heb ik veel kinderen ontmoet in de kindertehuizen. Wat afschuwelijk en wat een verdriet ……
In alle landen waar we gewoond hebben, heb ik met eigen ogen gezien wat armoede doet. Armoede is een groot probleem en heeft grote gevolgen ………
In deze eerste update van het nieuwe jaar wil ik heel graag een samenvatting geven van de uitgaven van “Hermiens Helping Hands” van het afgelopen jaar.
Vorig jaar rond deze tijd woonden we in Lima. Half april 2018 kwamen we weer terug in Bangkok en las ik dat “Siam Care” een financiële aktie hield voor Keng, een 12- jarig jongen die volledig verlamd is door een auto ongeluk. Hij heeft een slijmafzuig-apparaat nodig om het slijm uit zijn keel te zuigen; hij kan dat zelf niet meer kan vanwege zijn verlamming. HHH heeft een donatie van € 500 gegeven voor dit doel.
“Siam Care Foundation” zet zich in voor HIV besmette kinderen in Thailand en zij waren in contact gekomen met deze jongen. Jan-Peter Kelder van Siam-Care schreef me dat er veel onderzoek nodig is geweest om het juiste apparaat aan te schaffen. Binnenkort zal het apparaat overhandigd worden aan Keng.
Aan “Yuvalok”, organisatie voor sloppenwijkkinderen in Bangalore, hebben we het afgelopen jaar € 3000 euro kunnen schenken.
“ProVISION ASIA”, organisatie voor mensen met een beperking in Bangalore, heeft een gift van € 2500 ontvangen.
In oktober heb ik “Children of the Forest” bezocht. Deze organisatie zet zich in voor de staatlozen die aan de grens van Myanmar wonen. Voor de ‘Rice Run’, hebben we van HHH 180 kg rijst kunnen kopen. Kosten 110 euro.
In oktober ben ik naar Colombo gereisd waar we € 1500 euro hebben kunnen uitgeven voor de armen en verschillende organisaties die voor hen opkomen.
In totaal komen we dan op het mooie bedrag van € 7610!!!!
Daar ben ik echt heel blij mee!! Samen hebben we veel mensen kunnen helpen. Mensen die het, door armoede, zo zwaar hebben dat ze ontzettend blij zijn met een beetje hulp. Wat geweldig dat we ons steentje op deze manier kunnen bijdragen.
Heel graag wil ik alle donateurs die dit mede mogelijk gemaakt hebben, bedanken! Zonder jullie hulp zou dit niet mogelijk zijn!!
In mijn vorige update schreef ik dat we dit jaar terug zullen gaan naar Nederland omdat Dik gaat stoppen met zijn werk. Ik wil heel graag doorgaan met HHH. Natuurlijk zal het anders worden als we weer terug zijn in Nederland.
Het is zo mooi en waardevol om mensen te helpen in hun zware bestaan! Om kansarme kinderen, zoals “Yuvalok” doet, de mogelijkheid te bieden om naar school te kunnen gaan.
Om volwassenen en kinderen met een beperking, zoals “proVISION ASIA” doet, op allerlei manieren bij te staan!!
Om verschillende organisaties in Colombo te ondersteunen die mensen in hun dagelijkse problemen bij staan en om arme families te ondersteunen met bijvoorbeeld het betalen van het schoolgeld van hun kinderen en/of het kopen van medicijnen.
Deze vorm van hulp is zo essentieel dat ik heel graag door wil gaan. Blijf HHH dus ondersteunen en ik houd jullie op de hoogte hoe ik verder ga!!
Omdat onze tijd in Bangkok niet meer zo lang is, willen we graag nog een aantal bezienswaardigheden bezoeken. Zo hebben we een tocht gemaakt met een water- taxi, een heel eind gewandeld langs een khlong en een middag gefietst in Bang Kachao. Het is heerlijk om even uit de grote drukte van de stad te zijn en te genieten van natuur. Toch hoor je steeds, in de verte, de geluiden van de grote stad.
Nog een paar nachtjes slapen en dan hoop ik onze kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden in mijn armen te kunnen sluiten.
Maandag, 14 januari is mijn vlucht!!
Ik kijk er naar uit!!
Een warme groet,