Voedselpakketten - Reisverslag uit Dronten, Nederland van Hermien Linden - WaarBenJij.nu Voedselpakketten - Reisverslag uit Dronten, Nederland van Hermien Linden - WaarBenJij.nu

Voedselpakketten

Door: Hermien

Blijf op de hoogte en volg Hermien

05 Juli 2020 | Nederland, Dronten

Lieve lezers,

In mijn laatste update schreef ik dat we 1250 euro zouden doneren aan Yuvalok Foundation. Het is iets meer geworden, nl 1500 euro. Met deze gift kan Yuvalok 200 voedselpakketten kopen. Een heel mooi bedrag waar de mensen van Yuvalok heel erg blij mee zijn!!

Regelmatig hebben we contact met Sam Rajshekhar van Yuvalok Foundation in Bangalore. De gevolgen van het Corona virus zijn enorm groot in India. Vooral dagloners, tuc-tuc drivers en vele gezinnen in de sloppenwijken zijn slachtoffers.

Een groep van 50 families, waarvan de mannen zich aanbieden als sjouwers/dragers in de winkelcentra van Bangalore, hebben geen werk meer omdat het muisstil is in de winkelcentra. Ze wonen in tenten. Toen we in Bangalore woonden, zijn we eens met onze driver op bezoek geweest bij een paar families die hun tenten hadden opgeslagen achter hun huis. We hebben deze families geholpen met het aanbieden van een voedselpakket en voor de kinderen hadden we iets lekkers mee genomen. Als je ziet hoe deze mensen wonen, schrik je; de meest elementaire voorzieningen ontbreken.

Yuvalok Foundation doet wat ze kunnen. Sam stuurde een aantal foto's van de hulp die ze daar konden bieden.

Een andere groep mensen die ook hulp ontvangt van Yuvalok, zijn vuilnismannen die afkomstig zijn uit een stad, genaamd Raichur, 600 km van Bangalore. Ze zijn ingehuurd door de gemeente Bangalore om afval op te ruimen op aangewezen locaties. Een man-vrouw team verdient 100 tot 140 dollar per maand. Vanuit de tenten waarin zij wonen, zie je aan de andere kant van de muur luxe woningen. Rioolwater uit deze woningen loopt langs de tenten af en mondt uit in een nabijgelegen meer.

Ook hiervan stuurde Sam een paar foto’s. Het is moeilijk voor te stellen als je dit nooit hebt gezien. Deze mensen waren ontzettend verrast toen ze een voedselpakket aangeboden kregen.

Als laatste stuurde hij een foto van Rekha. Rekha is een meisje van 10 jaar en heeft jeugddiabetes. Iedere dag heeft zij insuline injecties nodig en haar ouders kunnen dit niet betalen. Wat zijn wij dan bevoorrecht dat we een ziektekostenverzekering hebben die dit soort kosten vergoedt. De kosten zijn ongeveer 30 dollar/ 27 euro per maand. Vader werkt in de bouw en moeder is helper op een plaatselijke overheidsschool. Yuvalok wil helpen om haar medische kosten te betalen.

Sam besluit de email met: " Jullie steun stelt ons in staat om deze en vele andere families te dienen. Dank u heel hartelijk!"

Het bovenstaande heb ik overgenomen van de berichten die we hebben ontvangen van Sam. Het leek me mooi om dit met jullie te delen om een beetje een idee te krijgen wat er met jullie giften wordt gedaan. Ik ben heel erg blij dat we samen met jullie deze mensen een heel klein beetje kunnen helpen!! Laten we hier alsjeblieft mee doorgaan!

Heel hartelijk dank voor jullie giften!!

Sam Rajshekhar en Shobha Louis zijn de mensen die Yuvalok Foundation opgestart hebben in 1993. Zij hebben als doel gesteld te investeren in de toekomst van kansarme straatkinderen en kinderen uit de sloppenwijken van Bangalore. Wij hebben hen leren kennen in de BICF (Bangalore International Christian Fellowship) toen we in Bangalore woonden van 2011-2015.

Sam en Shobha zijn bij ons op bezoek geweest toen ze waren uitgenodigd door YuvalokChild, een stichting die geld genereert voor Yuvalok Foundation. We hebben goed contact met mensen van Yuvalok Child, waarmee we zelfs een keer samen Oud en Nieuw hebben gevierd in Bangalore, mèt zelfgebakken oliebollen. Zij hadden de oliebollenmix meegenomen en wij hebben ze gebakken. Dat zijn erg leuke herinneringen!

Hieronder copieer ik nog een bericht wat Shobha ons stuurde:

Hi Dik and Hermien,
Greetings in Jesus Name. Hope all well with you. Here in Bangalore the situation in general is not at all good, but our Lord has been sustaining us and taking care of us. According to Govt. orders, schools are not able to function yet.

We haven't been able to see all our school students since March. Hope God will make it possible for us in the near future. We have been able to distribute the food grains to parents twice during this period.

What we see around us is poor people suffering, losing jobs, isolated in their own homes, without proper nutrition. Through the support of our friends like you YuvaLok has been able to meet the needs of at least a few of them by supplying dry ration kits to poor families.

So far we have crossed 6000 such distributions, which will cover at least 24,000 people.

There is so much need around, we see a lot of people crowding up whenever we have the distribution. We wish we were able to do more. This is where we valued your contribution. Thank you so much for standing by us.

With Love and Regards,
Shobha Louis

Lieve mensen,
Iedere donatie van jullie komt voor meer dan 100% op de juiste plek!! Er is geen strijkstok!!!

Help mee:
NL46 INGB 0008 9724 68 tnv. H.J. Hoogeveen ovv Hermiens Helping Hands (HHH)

Lieve groet,
Hermien

Ps. Voor meer info:

www.yuvalokchild.nl
www.yuvalok.org

Hermien

Na enkele jaren Sri Lanka, India, Peru en Thailand zijn we, sinds 2019, weer terug in Nederland vanwege onze pensionering. Dat wil niet zeggen dat ik ook met mijn HHH met pensioen ben, integendeel. Nog steeds heb ik goede contacten met twee organisaties in India, Yuvalok (organisatie voor sloppenwijk kinderen) en ProVision Asia (organisatie voor mensen met een beperking) waar ik als vrijwilliger actief was. Waar mogelijk ondersteunen we deze organisaties in Bangalore nog steeds met onze donaties van HHH. Daarnaast heb ik nog verschillende contacten in Colombo (Sri Lanka). Door middel van deze contacten kunnen we nog steeds financiële hulp bieden aan mensen die het hard nodig hebben. Tijdens de Covid pandemie werd/wordt deze groep mensen extra hard geraakt. Onze hulp is ontzettend nodig en ik hoop dat jullie mij willen blijven steunen via HHH. Ik houd jullie op de hoogte en zou dat ook graag doen middels presentaties op (basis) scholen over het leven van sloppenwijk kinderen. Nodig mij uit en ik kom direct! Hartelijke groet, Hermien

Actief sinds 04 Okt. 2008
Verslag gelezen: 1917