Terugblik naar Kerst 2024
Door: Hermien
Blijf op de hoogte en volg Hermien
13 Februari 2025 | Nederland, Dronten
Lieve mensen,
Eindelijk weer een nieuwe update!!
Allereerst wil ik alle mensen heel hartelijk bedanken die steeds weer mijn foundation willen sponsoren. Ik zal heel eerlijk vertellen dat de mensen die we ondersteunen ontzettend blij zijn met de hulp die ze ontvangen!!
Jammer genoeg wordt het aantal sponsoren minder, maar er is niet minder financiële hulp nodig!
Wil je HHH ondersteunen, dan kun je er voor 100% zeker van zijn dat iedere euro terecht komt op de plaats waar dit zo hard nodig is!
Bijkomende kosten (naast onze eigen bijdragen) betalen we echt helemaal zelf!!!!!
Verschillende mensen hebben ook dit jaar weer een gift gegeven speciaal voor de kerstperiode. Veel van deze mensen ken ik niet eens, dus ik kan jullie ook niet persoonlijk bedanken!!!Deze mensen reageren waarschijnlijk op een bericht in de FlevoPost waarin ik een stukje schreef over de hulp die zo hard nodig is. Heel fijn dat deze mensen willen doneren terwijl ze mij niet eens kennen!!! Heel hartelijk bedankt voor het vertrouwen!!!!
Het einde van het vorige jaar was wel weer even bijzonder voor mij. Dik ging eind september, voor een klusje naar Taiwan. Het plan was dat hij half december weer thuis zou zijn. Best wel lang dus. Na een poosje bleek dat Dik niet thuis kon komen voor begin Januari. Oei…………Toen ben ik dus in mijn upje naar Taiwan gegaan. Kerst en Oud en Nieuw hebben we dus samen kunnen vieren. Een heel bijzondere ervaring!
Maar even terug naar de Kerstaktie: in mijn vorige update schreef ik over de overstromingen in Sri-Lanka. We hebben € 500 kunnen doneren voor voedselhulp aan de slachtoffers. Maureen heeft me een aantal foto’s gestuurd die ik zal plaatsen. In mei 2016 ben ik met Maureen en nog een paar mensen ook naar een gebied geweest waar overstromingen waren. Ook toen hebben we voedselpakketten gebracht. Ik kan me deze situatie dus heel goed voorstellen. Ik zag nog een oud bericht uit de Flevopost dat ik zal hierbij zal plaatsen.
Voor het Elderlyhome in Colombo hebben we ook dit jaar kunnen zorgen voor de kerstkado’s. De bewoners kregen dit jaar nieuw beddengoed, iets wat ontzettend nodig was. Daarbij ook nog een paar baddoeken. Ze waren er ontzettend blij mee. Ik heb nog even telefonisch contact gehad met Rohini, de majoor die de leiding heeft over dit bejaardenhuis van ‘Salvation Army’. Zij wilde me persoonlijk bedanken. Deze dank wil ik dus even doorgeven aan alle mensen die hebben geholpen om dit mogelijk te maken!! Kosten € 360.
Voor de sloppenwijkkinderen in de wijk Bloemendahl van Colombo hebben we 750 euro kunnen doneren. De kinderen hebben schoolspullen gekregen, iets lekkers en er we hebben weer mee kunnen helpen om een een aantal goede warme maaltijden te financieren. Helaas is dit ook heel hard nodig omdat een groot aantal kinderen thuis niet voldoende te eten krijgt door een tekort aan financiën.
Het mooie is dat Dik, begin april, weer een klusje heeft in Colombo. Natuurlijk ga ik dan mee en dan wil ik heel graag bij deze kinderen en hun helpers op bezoek. Natuurlijk ga ik ook op bezoek bij het Elderly Home van Salvation Army. Ik kijk er nu al naar uit!
En dan hebben we nog Bangalore. In mijn vorige update schreef ik over ‘ProVisionAsia’ en speciaal ‘Mithra Special School’ waar ik een heel aantal jaren als vrijwilliger heb gewerkt. Krupa stuurde me een verlanglijstje en we hebben aan een heel aantal verlangens kunnen voldoen.
Krupa schreef al eerder dat ProVisionAsia best wel moeite heeft om aan voldoende financiële middelen te komen. Helaas moeten zij het van giften hebben; de overheid biedt totaal geen financiële hulp!
‘Mitra Special School’ is voor kinderen met een beperking die afkomstig zijn uit een gezin met heel weinig (tot geen) financiële mogelijkheden. In mijn vorige update schreef ik over Umme Hani, een meisje wat een jaar geleden eigenlijk niets kon bewegen. Nu, heeft ze haar eerste stapjes gezet met behulp van een looprekje. Zonder ‘Mitra Special School’ zou haar leven en dat van haar ouders er heel anders uitzien! Er zijn geen verzekeringen, sociale of financiele hulp voor kinderen met een beperking. Als je maar een kleine portemonnee hebt kun je geen verzekering afsluiten.
Wat ook belangrijk is dat beide ouders nu de mogelijkheid hebben om te werken omdat hun zoon/dochter veilig op school is!
Bij ons in Nederland is dat toch echt heel anders! Ouders met kinderen die een beperking hebben, kunnen gebruik maken van veel hulp en mogelijkheden die gratis, of via de ziektekostenverzekering te regelen zijn.
Krupa stuurde me een paar berichtjes met daarin informatie over wat ze gedaan hebben met onze gift van 1900 euro. De uitgaven voor het kerstfeest bedroegen INR 152.900 (euro 1690). Het verschil wordt gebruikt voor algemene middelen.
Christmas Mela
Boven de foto staat: “Mithra Special School’s Christmas Mela”. Een mela is een woord (Sanskriet) dat in India duidt op een festival en dat is ook wat de school voor ogen had met de activiteiten rond het Kerstfeest van 2024. De verschillende activiteiten waren onder meer Carol singing, het samen zingen van de bekende Kerstliedjes, dansen, knutselen en dat allemaal in groepjes van kinderen onder begeleiding. Vergeet daarbij niet dat het kinderen betreft met diverse lichamelijke en geestelijke beperkingen. Elk kind krijgt daarbij persoonlijk aandacht en kregen een kadootje waar ze zelf om hadden gevraagd (voor zover mogelijk natuurlijk). Wanneer een van de kinderen zegt heel erg genoten te hebben is dat voor de begeleiding de kers op de taart. Ze waren dankbaar dat de kinderen hun inzet dan ook duidelijk waardeerden.
Eén van de activiteiten die ‘Provision Asia’ (PVA) regelmatig organiseert en waar ik destijds zelf meedeed, was de bijeenkomst van kinderen met een beperking, met hun familie erbij in het Coles Park. Eén van de vele parken in de stad Bangalore. Dit keer met 50 families die onder begeleiding van PVA met vrijwilligers van een lokale kerk. Er werden spelletjes gedaan en vooral veel plezier gemaakt. Elk kindkreeg ook hier een klein Kerstpresentje. De activiteiten zijn er ook op gericht om de gemeenschapszin te versterken.
Onze HHH bijdrage werd enorm gewaardeerd en het doet mij persoonlijk heel veel omdat ik het lange tijd van dichtbij heb meegemaakt. De blijheid op de gezichtjes van de kinderen, maar ook op die van de ouders die het toch al niet breed hebben, geeft ook mij veel vreugde.
Daarnaast is er ook een supermooie gift gegeven aan de medewerkers van
‘ProVisionAsia’. Deze mensen verdienen niet zo veel omdat ‘ProVisionAsia’ het moet doen met donaties.
Ik hoop echt dat er meerdere mensen zijn die HHH willen ondersteunen!
NL 46 INGB 0008 9724 68 tnv H.J. Hoogeveen ( mijn meisjesnaam)
ovv HHH.
Wil je persoonlijk even iets vragen, stuur dan een bericht naar mijn emailadres: hermien@solcon.nl
Vriendelijke groet,
Hermien